Tijdelijke huisartsenpraktijk & informatiepunt Gemeente Leerdam

Tijdelijke huisartsenpraktijk & informatiepunt Gemeente Leerdam

Met de bouw van de nieuwe wijk in Leerdam, genaamd de Broekgraaf, en het daarbij groeiende aantal inwoners is de behoefte ontstaan aan meer huisartsenzorg. De huisarts die zich gevestigd heeft in het tijdelijke gebouw van BUKO zit ook op twee andere locaties rond Leerdam, dit is te ver van deze nieuwe wijk. Om toegankelijk te blijven voor patiënten, onder andere voor ouderen die slecht ter been zijn, heeft de huisartsenpraktijk zich alvast gevestigd in een tijdelijk gebouw van BUKO in de wijk Broekgraaf.

Er is hier gekozen voor een houtelementen gebouw, ook wel schottenkeet genoemd. Verschillende type gebouwen zijn uitvoerig onder de loep genomen. Toch is gekozen voor een houtelementen gebouw van BUKO. Dit vanwege het gebruik van duurzame houtproducten, vrije keuzes in indeling en afwerkingsniveau, het comfortabele binnenklimaat en de uitstraling.

Huisartsenpraktijk

De realisatie van een definitieve huisartsenpraktijk zal naar verwachting nog enkele jaren duren. Het houtelementen gebouw is dé oplossing voor deze tijdelijke locatie.

Binnen de standaard uitvoering van BUKO is veel maatwerk mogelijk. Zo gelden er voor een huisartsenpraktijk speciale eisen m.b.t. geluidsdemping. Een rustige sfeer, goede akoestiek en discrete gesprekruimten zijn uiteraard essentieel. Daarom zijn de deuren, wanden en plafonds extra geïsoleerd en is er een zwevende vloer gelegd voor de reductie van geluidsoverdracht en extra comfort. Ook is er vanzelfsprekend rekening gehouden met mindervaliden. De praktijk is makkelijk bereikbaar en toegankelijk door de aanwezigheid van goede parkeergelegenheid, een automatische entreedeur met rolstoelhelling, brede deuren en gangen en een mindervalidentoilet.

receptie huisartsenpraktijk
wachtkamer huisartsenpraktijk
spreekkamer huisartsenpraktijk

De Gemeente Leerdam was zeer gecharmeerd van de plannen van de huisartsenpraktijk en de keuze voor een houtelementen gebouw. Hierop besloten zij dan ook om een informatiepunt te realiseren in eenzelfde houtelementen gebouw, direct naast de huisartsenpraktijk. In dit gebouw zetelt het gemeentelijk projectteam Gebiedspromotie Broekgraaf.

houtelementen gebouw gemeentepunt

Het is samen een mooi rood/ groen gebouw geworden, met aan de kant van het gemeentelijk informatiepunt een schildering gemaakt door Graffitikunstenaar Daniel Versluis.

Meer weten over het snel verbeteren van de leefbaarheid in uw woonwijk in aanbouw? Klik dan hier om eens een kijkje te nemen bij onze tijdelijke winkels.