Twee basisscholen in een gloednieuw gebouw

Flexibel en energiezuinig

Het eerste gasloze gebouw van de Gemeente Renkum is gerealiseerd. Twee basisscholen in een gloednieuw gebouw. Maar ook een kinderopvang een buitenschoolse opvang zijn hier gehuisvest.

Het gebouw is helemaal klaar voor de toekomst en hij mag gezien worden. De buitengevel is versierd met een prachtige rode keramische steenstrip. Het is niet te onderscheiden van echt tegelwerk.

Het nieuwe onderkomen is flexibel ingedeeld, zodat het volledig toekomstbestendig is. En zo energiezuinig mogelijk. Door het kiezen voor een staalconstructie met kanaalplaatvloeren en houtskeletbouw wanden is vrijwel het gehele gebouw flexibel in te delen. Dit betekent in de praktijk dat het gebouw compleet herindeelbaar is en vrijwel alle binnen- en buitenwanden zonder constructieve ingreep verwijderd kunnen worden.

‘Eerste gasloze basisschool in de gemeente Renkum’

13 maanden

bouwtijd

Flexibel

flexibel en volledige toekomstbestendig

All-electric

Geen gas-installatie

HOGE ISOLATIEwaarde

Het voordeel van het flexibel bouwen op deze manier is dat de wanden veel lichter zijn. Waardoor er binnen dit pakket een hogere isolatiewaarde wordt gehaald. Een systeembouw wat feitelijk een permanent gebouw is.

Feiten en cijfers:

  • Bouwperiode: 13 maanden
  • Oppervlakte: 2.600m2
  • Bouwteam:  Gemeente Renkum (opdrachtgever), BUKO Huisvesting (hoofdaannemer), KAW architecten (Architect), Kleissen bouwmanagement en Peree Bouwadvies BV (Adviseurs), V.d. Akker Metaal bv (Staalconstructies)
  • Toepassing: diverse klaslokalen, leerpleinen, buitenruimte, lokaal met verhoogd podium, kinderdagverblijf, BSO, slaapruimten.
  • Bijzonderheden ontwerp: het gebouw is volledig demontabel en aan te passen naar alle wensen

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

Ook interessant