Sport en Jeugdcluster Engelen

Multifunctionele accommodatie voor Jenaplanschool, BSO, Kinderopvang, sportkantine en jeugdhonk.

MFA Sport- en
jeugdcluster Engelen

Op initiatief van en in nauwe samenspraak met het dorp Engelen realiseerde BUKO een opvallend vormgegeven multifunctioneel gebouw waar zowel de plaatselijke Jenaplanschool, de BSO, de kinderopvang, sportkantine als het jeugdhonk onderdak vinden. Op deze wijze worden leren, spelen en sporten laagdrempelig bij elkaar gebracht. De gedachte hierachter is dat kinderen op vanzelfsprekende wijze tijdens en na schooltijd meer zullen gaan bewegen en sporten. Bijkomend voordeel is dat de beschikbare ruimten van het sportterrein en de faciliteiten intensiever benut worden. Ook andere faciliteiten in en om het gebouw kunnen door de deelnemende organisaties onderling gebruikt worden.

Het pand telt twee verdiepingen met in het ‘souterrain’ kleedruimten. De voorzieningen worden door een brede, meanderende ‘binnenstraat’ verbonden.

Het kopgedeelte is splitlevel opgebouwd, met in het souterrain de kleedruimten. Daarboven de sportkantine en de jongerenruimte, aan een half verhoogd terras met tribunes naar twee richtingen. Achter de kop bevindt zich de hoofdentree, en daarachter op de begane grond de BSO en het KDV alsmede diverse centrale ruimten. De 9 klaslokalen van de school liggen allen clustergewijs op de verdieping, in combinatie met verschillende nevenruimten. Deze lokalen zijn ook buitenom te bereiken middels de brede trap in de staart van het gebouw, die tevens fungeert als tribune voor het buitentheater en het erachter gelegen voetbalveld. Op de verdieping bevindt zich ook een half overdekt buitenlokaal.

Alle onderdelen worden middels een brede meanderende ‘binnenstraat’ met elkaar verbonden. Flinke vides met daarboven lichtstraten bieden diagonale doorkijkjes en volop daglicht.

Bijzonderheden:

  • Opvallende (aflopende) vormgeving
  • Multifunctioneel
  • Vides, glaspuien en lichtstraten zorgen voor veel lichtinval
  • Transparante kop en meer gesloten staart

9 maanden

van start tot oplevering

permanente

gebruiksduur

2 bouwlagen

3.096 m2

Flexibele systeembouw

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

Ook interessant