Stichting Spinoza Lyceum

Spinoza20first groeit

Al jaren moest Spinoza20first kinderen afwijzen en daarom ontstond rond 2015 het initiatief om een nevenvestiging te creëren. Dit heeft ertoe geleid dat er voorlopig in een tijdelijke huisvesting, voor een periode van drie tot vier jaar, lesgegeven wordt. BUKO heeft deze tijdelijke huisvesting met een permanente uitstraling mogen realiseren. Bij de keuze voor BUKO heeft de opdrachtgever van tevoren projecten bezocht en de kwaliteit die men bij één onze referenties tegen kwam was doorslaggevend. Daarbij was men vooral te spreken over de aspecten als geluid, strakke wanden, de hoogte, het sanitair en het binnenklimaat.

De plannen moesten allemaal in een kort tijdsbestek uitgewerkt en gerealiseerd worden; in januari 2017 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden, in mei lagen de betonplaten in de grond, een paar dagen later stonden de eerste units er al en in augustus 2017 is het project opgeleverd.

Het voordeel van dit gebouw is dat er met verschillende maatvoeringen gewerkt is, waardoor er in hoogte gevarieerd kon worden en de lokalen ook groter zijn dan de standaardmaat.

FRisse scholen klasse b

Vanuit efficiëntie en circulair werken is dit gebouw deels opgebouwd uit drie eerdere projecten, waarbij materialen zijn gesorteerd en hergebruikt. Daardoor konden we ruimte specifiek inrichten en zitten er bijvoorbeeld metselstucwanden in en hebben we naar een look alike permanent niveau gewerkt. Kinderen zitten hier een aantal jaren en doen hier ook examen; dan wil je ze een goede leeromgeving bieden. Zo liggen er betonnen vloeren en is het een frisse scholen B-kwaliteit. Bijzonder is ook de gekleurde gevel met gekleurde rechthoeken in groentinten.

4 maanden

van start tot oplevering

3.440 m2

Flexibele systeembouw

Meer weten over dit project? bel 0418 – 57 33 33

Ook interessant