FIBA 3X3 World Cup 2019

flexibele huisvesting op een iconische locatie

Iconische locatie
Bij het Museumplein in Amsterdam denk je niet snel aan een sportlocatie. Toch heeft TIG Sports in samenwerking met BUKO en een aantal andere partners deze iconische locatie – tussen Rembrandt en Van Gogh – omgetoverd tot een basketbal arena.

Tijdelijke huisvesting
De klant wilde een aantal disciplines in één productiekantoor huisvesten. Gezien de krappe ruimte is er voor een stapelset gekozen. Met als bijkomend voordeel een mooi uitzicht over de verschillende sportactiviteiten. Behalve de productiekantoren heeft BUKO ook de (koel)containers geleverd, om naast productie ook de catering en opslag te faciliteren.

Flexibiliteit 
TIG Sports vormde de spil tussen leveranciers, sportbonden, media en gemeente Amsterdam. In aanloop naar het evenement zijn er veel wijzigingen geweest. Het was een uitdaging alle partijen een geschikte oplossing te bieden voor hun wensen op het gebied van huisvesting. BUKO speelde hier goed op in door de inzet van de standaard unit. Deze unit kan op vele manier worden geschakeld en gestapeld en zorgt daardoor voor een hoge mate van flexibiliteit.

Sportieve samenwerking
Rondom dit project hebben BUKO en TIG Sports naar elkaar uitgesproken vaker te willen samenwerken. BUKO voelt zich – al jaren – op meerdere manieren verbonden met de Nederlandse sport. Het leveren van tijdelijke huisvesting aan sportevenementen ligt dan ook volledig in lijn met de doelen van BUKO.

Het was een uitdaging om het evenement neer te zetten op het Museumplein, maar samen met de service en producten van BUKO zijn wij hierin geslaagd. De chauffeurs van het kraantransport waren oplossingsgericht en zorgde voor een functionele productieruimte. Hartelijk bedankt voor de samenwerking!
— Kareem Kaddouri
TIG Sports

Flexibel

met producten en in diensten

samenwerken

vandaag én morgen

verbonden

met de Nederlandse sport

Sfeerimpressie

Productiekantoor

Media compound

Opslagcontainer

Wedstrijdleiding

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

Promotievideo FIBA 3×3 World Cup 2019

FIBA 3×3 World Cup 2019 was 18 t/m 23 juni op het Museumplein in Amsterdam. Twintig mannen- en twintig vrouwenteams strijden om de wereldtitel 3×3 basketbal.

De deelnemende landen bij de mannen zijn: Nederland, Servië, Verenigde Staten, Turkije, Zuid-Korea, Rusland, Mongolië, Oekraïne, Estland, Slovenië, China, Qatar, Japan, Letland, Brazilië, Polen en Litouwen.

Bij de vrouwen zijn Nederland, China, Hongarije, Letland, Turkmenistan, Frankrijk, Japan, Andorra, Zwitserland, Mongolië, Roemenië, Iran, Tsjechië, Rusland, Oekraïne, Indonesië en Italië present.

Verenigde Staten werden bij de mannen wereldkampioen en bij de vrouwen waren de Chinezen de beste.