De Dijk Wageningen

Voor dit project heeft BUKO Huisvesting een dagelijks verslag gemaakt. De opdracht was om binnen 12 dagen 342 m² ruimte te vervangen voor permanente uitbreiding.

turn-key uitbreiding sbo de dijk

Dag 1

Om 06.30 uur, in de miezerige regen, stonden de mannen van BUKO op de werklocatie, klaar om te beginnen. Klaar om binnen twaalf dagen de tijdelijke units te vervangen voor permanente uitbreiding. Aan het einde van de dag waren de oude units grotendeels gedemonteerd, de tegels van het schoolplein waren geparketteerd en de bomen gerooid. De nieuwe units waren genummerd en de gevelbekleding gezaagd.

Dag 2

De unilux units zijn volledig losgekoppeld. De steunen voor het veilig monteren van de riolering staan klaar en de vloeren worden in de fabriek geëgaliseerd voordat ze voorgeladen worden. Op zaterdag heeft vaste partner en onderaannemer Sterk uit Heukelum de fundering afgemaakt.

Dag 3

De planning van vandaag: 18 units plaatsen en 12 units weghalen. In de vroege ochtend kwam de 200 tons autokraan aan. Met minder dan een centimeter speling aan weerszijde van het toegangshek lukte het om de 18 units te brengen en 12 units op te halen. Om 19.00 uur stond de laatste unit op zijn plek.

Dag 4

Gisteren om 22.00 uur klaar en vandaag alweer 07.00 uur paraat. Vandaag veel onderaannemers aan het werk, dus Bart Korswagen hadden zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. De belangrijkste conclusie aan het einde van de dag: “We lopen op schema.

Dag 5

Een rommelige dag, slecht weer en veel onderaannemers aan het werk. Door duidelijke afspraken wist iedereen zijn plek en taak en daardoor kon er progressie worden gemaakt.

Dag 6 en 7

Opnieuw een drukke dag, de schijnwerpers gingen aan en iedereens begon vroeg. Het binnentimmerwerk vordert en begint er strak uit te zien. De dakdekkers zijn aan het afronden en maken sparingen voor de ventilatie. Kortom, de ventilatiekanalen vorderen gestaag en de gevelbekleding krijgt vorm.

Dag 8 & 9

Het straatwerk is afgemaakt, het schoolplein geveegd en de plafonneur is gestart met het raster. De vloer in de sanitaire ruimte is droog genoeg en de mortelvloeren zijn gesmeerd. De laatste puzzelstukjes van de gevel zijn aangeleverd en de installaties boven het plafond zitten erin, oftewel het plafond kan dicht.

Dag 10, 11 12

Het is gelukt” vanmiddag is de school officieel geopend. Enthousiaste leerkrachten, ouders en kinderen. Ook architect Mathieu Bulkens was onder de indruk dat BUKO dit in 12 dagen kon realiseren.

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

Ook interessant