Basisschool de Verwondering

BINNEN KORTE TIJD ONTWORPEN EN GEREALISEERD

Basisschool “De Verwondering” is in korte tijd ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met Conexus, HEVO en Bulkens architecten.

Bijzonder aan de realisatie van De Verwondering (Lent-Waalsprong) is de snelheid waarmee dit project is uitgevoerd. De voorbereiding van dit project is gestart in april 2013, de start van de uitvoering in januari 2014. Dat de school al in juni kon worden opgeleverd is te danken aan de samenwerking tussen de school, KION (kinderopvang), HEVO, Bulkens Architecten en BUKO Bouwsystemen.

Het gebouw is gerealiseerd in systeembouw. Onze bouwsystemen zijn toekomstbestendig. De structuur is zodanig opgezet dat het eenvoudig is om extra ruimte toe te voegen of weg te halen. Ook wijzigingen in de indeling zijn snel te realiseren, zonder onnodige overlast.

Het gebouw is flexibel in de toepassing, maar ook flexibel uit te breiden. De school is gebouwd voor vierhonderd leerlingen, maar men verwacht dat het er ooit zeshonderd zullen worden.

Ingezet op spaarzame exploitatie
Al in de aanvang is geïnvesteerd in duurzaamheid en een spaarzame exploitatie. Daarom is er gekozen voor onderhoudsarme kozijnen, minder schilderonderhoud en duurzame vloeren. Er is bewust de nadruk gelegd op een gebouw met lage onderhoudskosten.

Energieprestatiecoëfficiënt (EPC):
De EPC van De Verwondering ligt tussen de 25 en 50% lager dan minimaal vereist volgens de regelgeving.

Ventilatie:
Ventilatiehoeveelheden is afgestemd op Frisse Scholen klasse B en CO2 gestuurd per groepsruimte.

GPR score:
De gemiddelde GPR score is: 8,3

2320 m2

Flexibele systeembouw

5 maanden

van start tot oplevering

Ook interessant

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

tientallen langetermijnrelaties, waaronder