Albeda rotterdam the hague airport

een gebouw met een wow factor

Dit is een gebouw wat alles heeft. Een mix van leren en werken waarbij je je na binnenkomst direct waant in een passengers journey. Een prachtig zwart gebouw met een high tech uitstraling en een transparante gevel. Daar begint het allemaal voor de studenten van het Albeda.

Albeda heeft als speerpunt dat de beroepscontext centraal moet staan in het onderwijs. In dit gebouw zie je een absolute samenkomst van de opleidingen rond luchtvaart, veiligheid en hospitality. Een deel van het gebouw bestaat uit instructieruimten maar in deze moderne tijd is dat niet meer de basis. Overal in het gebouw komen praktijkgerichte ruimten voor gericht op het bedrijfsleven.

In de hal hangt een vliegtuig romp waar studenten zelfs met noodglijbanen kunnen oefenen. Ook beschikt het gebouw over een hangar, een professionele keuken en business class ruimtes.

‘Een compact gebouw met veel functies en een diversiteit aan studieplekken en een prachtig restaurant’

9 maanden

bouwtijd

beng

bijna energie neutraal gebouw

All-electric

Geen gas-installatie

Moderne accommodatie

In korte tijd is de nieuwbouw van Albeda gerealiseerd. Het gebouw is duurzaam en maximaal flexibel. De gevel is van staal en dit is makkelijk aanpasbaar. Daarnaast is het gasloos, bijna energieneutraal, heeft het hoge isolatiewaarden, zonnepanelen en is het gebouw aangesloten op de WKO installatie van de luchthaven. Het concept is makkelijk uit te breiden of te veranderen naar een kantoorgebouw. Zeer toekomstbestendig.

Snelle bouwtijd: 9 maanden

De complete nieuwbouw heeft in totaal 9 maanden geduurd. De school telt diverse instructieruimten en praktijkruimtes. Daarnaast beschikken ze over een echte vliegruigromp, een hangar en professionele keuken.

Het mooie van dit gebouw is dat het volledig flexibel is. Er kunnen gemakkelijk ruimtes bijgebouwd worden. Ook kan het gebouw simpel een andere functie aannemen. Bijvoorbeeld als kantoor.

Feiten en cijfers:

  • Bouwperiode: 9 maanden
  • Bouwteam: Albeda (opdrachtgever), Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn; projectarchitect Mark Mes (Architect), BUKO Bouwsystemen (Aannemer)
  • Samenwerkingsvorm: Design & Build
  • Bijzonderheden ontwerp: Vliegtuigromp in hal, Hangar, zwarte staalconstructie

Meer weten? bel 0251 - 26 27 28 of stuur een bericht

Ook interessant