FSC® en PEFC™.

Onze houtproducten zijn aantoonbaar verantwoord en duurzaam

BUKO Bouw & Winkels te Zaltbommel is in januari 2012 door SGS zowel FSC® als PEFCgecertificeerd, voor zowel nieuwe als gerecycleerde houtproducten. Het behalen van deze certificaten is een mooi resultaat als bevestiging van de vele inspanningen die zijn gedaan om aan de gestelde eisen te voldoen. Zo is er een logistiek en administratief systeem opgezet voor niet alleen de nieuwe maar vooral ook de gerecycleerde houtproducten en zijn er diverse voorlichtingsbijeenkomsten geweest met betrokkenen. 

Kwaliteit van onze producten staat voorop

Zowel FSC ® als PEFCzijn wereldwijde boscertificeringssystemen met een daaraan gekoppeld keurmerk. Beide systemen zijn erkend en goedgekeurd door de Nederlandse overheid.
 
FSC® is het meer bekende keurmerk en streeft vooral op het zuidelijke halfrond naar verantwoord bosbeheer. PEFC is eveneens een wereldwijde organisatie ter bevordering van duurzaam bosbeheer en focust zich vooral op het noordelijke deel van onze aardbol. Omdat wij bij het aantoonbaar duurzaam maken van onze houtproducten geen afbreuk wensen te doen aan de kwaliteit hiervan, hebben wij bewust gekozen voor de implementatie van zowel een FSC® als een PEFC systeem. more

Aan elk onderdeel van onze producten stellen wij namelijk hoge eisen aan duurzaamheid (herbruikbaarheid), veiligheid (constructieve onderdelen), fysieke belasting van onze medewerkers (gewicht van de onderdelen) en visuele aspecten. Uitsluitend goede kwaliteitsproducten welke in de juiste verhouding staan tot prijs en toepassing is voor BUKO bepalend voor de keuze van materialen.

Gezien het productieproces, de kwaliteitseisen die wij stellen aan onze houtproducten en de beschikbaarheid daarvan was het niet mogelijk om al deze producten naar onze tevredenheid onder één van de beide keurmerken (FSC® of PEFC) geleverd te krijgen. Vandaar dat wij zowel over een FSC® als over een PEFC certificaat beschikken.

Ieder element/halffabricaat of houtproduct dat nodig is om tot een totaalproduct te komen voor tijdelijke huisvesting is door ons geïnventariseerd en beoordeeld en wordt voortaan uitsluitend geproduceerd met óf FSC®, óf PEFC gecertificeerd hout.

FSC® 
Licentie FSC-C109444 (BUKO Bouw & Winkels)
PEFC
Licentie PEFC/30-31-422

more

Nieuwe of gerecycleerde materialen

Dit betekent voor onze klanten aantoonbaar duurzame en kwalitatief hoogwaardige huisvesting, met aan de klant de keuze: samengesteld uit nieuwe of uit gerecycleerde materialen, of een combinatie hiervan. Wij adviseren graag over de beste oplossing bij elk project.
 
Het behalen van beide certificaten past in het beleid van BUKO dat sterk gericht is op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij verwerken veel houtproducten in onze projecten en achten het belangrijk dat wij hierbij zoveel mogelijk duurzaam hout toepassen. Duurzaamheid begint bij onszelf: goed voorbeeld doet goed volgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over ons beleid ten aanzien van FSC® en PEFC? Neem direct contact op met BUKO Huisvesting of stuur uw vraag per mail via het contactformulier op deze pagina

0251 - 26 27 27