home > Onderwijshuisvesting > Semipermanente huisvesting basisschool godfried bomans

Snel nieuw schoolgebouw na brand.

Op 24 juli 2015 werd Rijswijk opgeschrikt door een grote brand. Een compleet scholencomplex ging in vlammen op. Drie scholen werden getroffen, waaronder basisschool Godfried Bomans.

Tot de kerstvakantie heeft de school haar intrek genomen in een leegstaand basisschoolgebouw in Delft. Ondertussen is er gezocht naar een meer permanente oplossing dichtbij de afgebrande school.
Medio oktober heeft de gemeente Rijswijk aan BUKO de opdracht gegund voor het leveren van een complete semipermanente school.

BUKO-GodfriedBoman

De tijdsdruk was groot. Door een stagnatie in het gemeentelijke vergunningentraject werd de planning nog verder ingekort om het nieuwe gebouw inclusief grondwerk, hekwerken en ingericht schoolplein te realiseren.
Dankzij een strakke planning met alle betrokken partijen is de deadline gehaald. In de eerste week van januari heeft de school haar deuren geopend.

BUKO-GodfriedBoman-19

Het schoolgebouw sluit goed aan op de onderwijsvisie van de school, die draait om openheid en samenwerking. Vanuit de klaslokalen is dankzij het plaatsen van kozijnen tussen de gang en de lokalen overal goed zicht op de leerpleinen. De pleinen met een hoogte tot wel vier meter en een goede akoestiek vormen een fijne plek waar kinderen in groepjes kunnen werken en spelen.

BUKO-GodfriedBoman-209

Algemene kenmerken

Locatie:                   Rijswijk
Oppervlakte:          1700 m2 BVO
Bouwtijd:                6 weken, inclusief graaf- en grondwerken, aanvragen en aansluiten nutsvoorzieningen
Bouwlagen:            1
Gebruiksperiode:   4 tot 10 jaar

Specifieke kenmerken

- 14 klaslokalen
- een speelzaal
- een teamkamer
- twee spreekkamers
- een directie kamer
- MIVA/docenten toilet
- vier leerpleinen, met een hoogte tot 4 meter
- schoolplein met speeltoestellen

BUKO Pluspunten

 • time-red

  snelle levering

 • calender-red

  voor korte of langere tijd

 • list-red

  conform bouwbesluit en overige regelgeving

 • puzzle-red

  flexibel, schakelbaar systeem

BUKO in Schooldomein

Wilt u meer weten over deze case? In het laatste nummer van Schooldomein is de directeur van de Godfried Bomansschool uitgebreid aan het woord over dit huisvestingsproject.


Lees het hele artikel in Schooldomein

Meer informatie

Meer informatie over dit project of de mogelijkheden van BUKO Huisvesting? Neemt u dan contact op met één van onze specialisten.

0251 – 26 27 28