home > Nieuws > Tijdelijke vestiging IJburg college

Tijdelijke vestiging IJburg college.

31
03

De tijdelijke vestiging van het IJburg college is geplaatst. De inrichting van het gebouw is uniek en vernieuwend. Voor ruige materialen en veel kleuren zijn gebruikt.

Onlangs heeft BUKO Huisvesting een tijdelijke vestiging van het IJburg College op Zeeburgereiland in Amsterdam geplaatst.
De vestiging van bijna 3700 vierkante meter is door BUKO in 8 weken opgebouwd. Duurzaamheid en het creëren van een eigen uitstraling is een belangrijk uitgangspunt geweest tijdens de ontwikkeling en opbouw van deze school.

Inrichting
De tijdelijke school die waarschijnlijk 3 jaar zal blijven staan is opgebouwd met standaard units. Daarnaast zijn er op diverse plekken daklichten geplaatst en de ruimte voor de open leergebieden is op verzoek van het IJburg College zo vrij mogelijk gehouden.
De binnenhuisarchitect heeft gewerkt met ruige materialen en veel kleuren. Zowel in de klaslokalen als in de “lounge” is gewerkt met pallets en industriële materialen, dit geeft de school een unieke uitstraling. Zo’n 600 leerlingen worden in de 20 lokalen die het gebouw rijk is gehuisvest.

Het interieur zal als uitgangspunt worden genomen voor de permanente vestiging van het IJburg college.