home > Nieuws > Sport en Jeugdcluster in Engelen

Sport en Jeugdcluster in Engelen.

22
06

BUKO Huisvesting heeft de permanente huisvesting à 2.677m2 voor het Sport & Jeugdcluster in Engelen gebouwd.

Recentelijk heeft BUKO Huisvesting een Sport en Jeugdcluster in Engelen opgeleverd. Het geheel is opgezet als een meanderend bouwlichaam met een transparante kop en een aflopende staart in de vorm van een brede trap.

Locatie

Engelen

Oppervlakte

ca. 2.677m2

Bouwlagen

2 bouwlagen

Huurperiode

Permanent

Indeling gebouw
Het kopgedeelte is splitlevel opgebouwd, met in het souterrain de kleedruimten. Daarboven de sportkantine en de jongerenruimte, aan een halfverhoogd terras met tribunes naar twee richtingen. Achter de kop bevindt zich de hoofdentree, en daarachter op de begane grond de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf, alsmede diverse centrale ruimten voor de Jenaplanschool.

De 9 klaslokalen van de school liggen allen clustergewijs op de verdieping, in combinatie met verschillende nevenruimten. Deze lokalen zijn ook buitenom te bereiken middels de brede trap in de staart van het gebouw, die tevens fungeert als tribune voor een buitentheatertje en het erachter gelegen voetbalveld. Op de verdieping bevindt zich ook een half overdekt buitenlokaal. Alle onderdelen worden middels een brede meanderende ‘binnenstraat’ met elkaar verbonden. Flinke vides met daarboven lichtstraten bieden diagonale doorkijkjes en volop daglicht.