home > Nieuws > Het perfecte klaslokaal

Het perfecte klaslokaal.

26
09

Innovatieve samenwerking van ICDuBo en BUKO Bouwsystemen Vuren

Onder de titel het perfecte klaslokaal opende het InnovatieCentrumDuurzaamBouwen (ICDuBo) in Rotterdam een opstelling van een tweelaags mini schoolgebouw wat gebouwd is met het systeem van BUKO Bouwsystemen Vuren. Hierin hebben bedrijven hun nieuwste producten verwerkt op het gebied van energie, luchtkwaliteit en thermisch, akoestisch, en visueel comfort.

Een stimulans voor schoolbesturen om te investeren in energiebesparende maatregelen en het binnenmilieu moet het programma Frisse Scholen van het ministerie van EZ zijn. Binnen dit programma is het energie -en binnenmilieu advies (EBA) voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkeld. Aan de hand van een stappenplan kan zo worden vastgesteld wat de actuele situatie in de school is en wat de verbeteropties zijn.

Wat de markt aan producten te bieden heeft om de schoolgebouwen te verbeteren is te bekijken in het perfecte klaslokaal van ICDuBo. Het lokaal heeft frisse lucht, het juiste licht en de juiste temperatuur, er wordt geen energie verspild en het geluid en de akoestiek zijn optimaal stelt ICDuBo.

Voor meer informatie over dit initiatief van ICDuBo en BUKO Bouwsystemen Vuren neemt u contact met ons op op 0183 658400.