home > Nieuws > BUKO bouwt tijdelijke basisschool in Bloemendaal na fikse brand

BUKO bouwt tijdelijke basisschool in Bloemendaal na fikse brand.

28
07

BUKO bouwt in zeer korte tijd een tijdelijk school nadat de huidige locatie door brand was getroffen.

Begin juli is basisschool de Bos en Duinschool in Bloemendaal getroffen door een fikse brand. Helaas was de brand zo hevig dat de school niet meer kon worden gered. Er moest binnen zeer korte tijd een tijdelijke oplossing komen zodat alle leerlingen na de schoolvakantie onderwijs kunnen krijgen.

BUKO Huisvesting Beverwijk heeft een tijdelijke school geleverd. Het gebouw biedt ook onderdak aan een peuterspeelzaal en een naschoolse opvang. De school zal voor een periode van twee jaar blijven staan. 

In Hoofddorp staan 46 units die gebruikt zijn als tijdelijke school maar die school is daar niet meer nodig. De 46 units worden daarom nu naar Bloemendaal gebracht en gaan daar een tijdelijke school vormen bestaande uit 10 lokalen.

De school wordt op een speelveld nabij de huidige locatie gebouwd. Het speelveld wordt zodanig aangepast dat er nog steeds voldoende speelruimte aanwezig is.

Het gebouw wordt nog voor het einde van de zomervakantie turn-key opgeleverd. De leerlingen kunnen hier direct hun intrek nemen zodat zij door deze calamiteit geen lessen hoeven te missen.

Het project is regelmatig in het nieuws geweest. Bekijk via onderstaande links de beelden van RTV Noord-Holland en Hart van Nederland.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/149104/Eerste+schooldag+afgebrande+Bos+en+Duinschool

http://www.hartvannederland.nl/tag/bos-en-duinschool/