home > Nieuws > Bouw energieneutrale school uit de startblokken

Bouw energieneutrale school uit de startblokken.

BUKO start realisatie energieneutrale school.

04
10

BUKO start bouw energieneutraal schoolgebouw voor de Capelle school in Amsterdam. Het project wordt gerealiseerd in hoogwaardige systeembouw.

In het voorjaar opent basisschool de Capelle in Amsterdam de deuren van haar nieuwe schoolgebouw. Deze duurzame school voorziet dan geheel in de eigen energiebehoefte.

Duurzaam en innovatief

Medio september startte BUKO Huisvesting de bouwwerkzaamheden van dit innovatieve project. De nieuwbouw die het verouderde gebouw vervangt wordt in hoogwaardige systeembouw op dezelfde plek gerealiseerd.

Om het schoolgebouw energieneutraal te maken worden allerlei technische maatregelen toegepast. Op het dak worden zonnepanelen aangebracht om elektriciteit op te wekken. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige installaties en wordt het energieverbruik gereduceerd door het gebouw extreem goed te isoleren.

De school krijgt een regelsysteem voor verlichting, verwarming en CO2-gestuurde ventilatie afgestemd op de eisen van Frisse Scholen Klasse B

Turnkey oplevering

De kinderen die momenteel les krijgen in een tijdelijk onderwijsgebouw van BUKO kunnen naar verwachting medio maart 2017 in het nieuwe schoolgebouw terecht.

Capelle school-1