home > Nieuws > 'Het Steigertje': Groen en Duurzaam

'Het Steigertje': Groen en Duurzaam.

23
06

Uniek concept van BUKO Bouwsystemen Vuren: de tijdelijke school is 38 meter verplaatst en voorzien van innovatieve gevels.

Onlangs heeft BUKO Bouwsystemen Vuren het tijdelijke schoolgebouw voor basisschool 'Het Steigertje' gebouwd. Het Steigertje was op zoek naar een tijdelijke en flexibele oplossing om invulling te geven aan de piekopvang van leerlingen. Een bijzonder en uniek project.

Het schoolgebouw is 38 meter verplaatst
Aangezien het bestaande gebouw moest worden uitgebreid en er geen ruimte was door de nabij gelegen hoogspanningsleidingen is het gebouw in zijn geheel 38 meter verplaatst. Een mooie uitdaging voor BUKO & succesvol verlopen!

Tijdelijke school met groene uitstraling
Het gebouw is geheel voorzien van groene gevels zoals te zien is op de foto's. Groene gevels zijn gezien de groeitijd en de kosten vaak geen optie voor tijdelijke gebouwen terwijl het wel vele voordelen heeft. Zo is de bouw duurzaam en kunnen de zonbelaste gevels allemaal worden hergebruikt. Deze groene gevels dragen bij aan een verbetering van het klimaat in het schoolgebouw, vangen fijnstof af en geven het gebouw een groene uitstraling.

In aanvulling op de groene gevels is een groenconstructie gerealiseerd op de zonbelaste gevels. Deze groenconstructie fungeert als een soort zonnescherm, die het binnendringen van zonlicht in lokalen in de zomer beperkt en in de winter juist stimuleert. Om het project verder te verduurzamen worden de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnecellen op het dak overwogen.

De speciale bakken kunnen met het groen als geheel verplaatst worden wanneer het tijdelijke gebouw niet meer gebruikt wordt. Een prachtig, innovatief product waar we trots op zijn. Hoewel de school aan het begin nog weinig groene beschutting had, staat alles nu volledig in de bloei. Het Steigertje ziet langzaam groen en nu kan een ieder duidelijk zien hoe bijzonder, duurzaam en uniek deze bouw is.

Wilt u meer informatie over dit project? Neemt u dan contact op met de specialisten van BUKO Bouwsystemen op 0183 658400.