home > Nieuwbouw kindercentrum de buut schooldomein

Nieuwbouw De Buut.

school en kinderopvang onder één dak

Basisschool de Buut in Nijmegen was gehuisvest op twee locaties. De schoolgebouwen waren verouderd en niet goed  aan te passen aan de moderne eisen. Het schoolbestuur koos voor nieuwbouw. Passend bij het dynamische onderwijslandschap wilde de Buut zich tevens ontwikkelen tot kindercentrum: basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang op dezelfde locatie.

Toekomstbestendige accommodatie door flexibele bouwmethode

BUKO Huisvesting realiseerde in korte tijd de nieuwbouw van De Buut in samenwerking met Conexus, HEVO, KION en Bulkens Architecten. Het gebouw is op basis van de  Engineer & Build methode ontwikkeld. Het in systeembouw uitgevoerde kindercentrum sluit goed aan op de ontwikkeling van het moderne onderwijs om flexibel les te kunnen geven. Kinderen kunnen in kleine groepjes werken en spelen, maar ook in grote groepen tegelijk.

De ventilatie is afgestemd op de eisen van Frisse Scholen klasse B en wordt per groepsruimte CO2-gestuurd. De gemiddelde GPR-score bedraagt 8,0.

BUKO Huisvesting De Buut

Snelle bouwtijd: 7 maanden

De complete nieuwbouw startte in februari jl. en werd in augustus turnkey opgeleverd. De basisschool telt o.a. diverse klaslokalen, leerpleinen, een speellokaal met podium, mediatheek en een kindercollegezaal. De kinderopvang bestaat uit een drietal groepsruimten voor kinderen van 0-4 jaar, inclusief slaapruimte.

Interieur De Buut

Algemene kenmerken

Bouwperiode:
7 maanden
Bouwteam:
Conexus (schoolbestuur), HEVO (Projectmanagement), KION (kinderopvangorganisatie), Bulkens Architecten en BUKO Huisvesting
Samenwerkingsvorm:
Engineer & Build
Toepassing:
Diverse klaslokalen, leerpleinen, een speellokaal met podium, mediatheek en een kindercollegezaal. Groepsruimten voor kinderopvang, BSO en slaapruimte.
Bijzonderheden ontwerp:
De onderwijsruimten zijn flexibel in te delen en geschikt voor zowel klassikaal les als voor het werken in groepjes. Het gebouw is zowel flexibel in het gebruik nu als voor eventuele aanpassingen in de toekomst.
Bijzonderheden installaties:
- De ventilatie is afgestemd op de eisen van Frisse Scholen klasse B en wordt per groepsruimte CO2-gestuurd. De gemiddelde GPR-score bedraagt 8,2.
- Dankzij Topkoeling is er op een warme dagen een goede, op de buitentemperatuur afgestemde koeling, met een gebalanceerde luchtvochtigheid.
- 'All-electric': installaties draaien niet op gas. Op het dak worden zonnepanelen aangebracht m.b.v. SDE+subsidie.

BUKO in Schooldomein

Wilt u meer weten over deze case? In Schooldomein leest u meer over het bouwproces van De Buut. Lees het hele artikel in Schooldomein

BUKO pluspunten

 • time-red

  snelle bouwtijd

 • Sleutel_rood

  turnkey oplevering

 • scroll-red

  conform bouwbesluit en overige regelgeving

 • puzzle-red

  diverse klaslokalen, leerpleinen en een mediatheek

 • bed-red

  kinderopvang inclusief slaapruimte

 • marker-red

  alles op één locatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over toekomstbestendig bouwen? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

0251 – 26 27 28