home > Nieuwbouw kindercentrum de buut

Kindercentrum De Buut.

school en kinderopvang onder één dak

Voor leerlingen van OBS De Buut begon het nieuwe schooljaar extra spannend. Zij kwamen voor het eerst in een prachtig nieuw schoolgebouw, samen met de buitenschoolse opvang én het kinderdagverblijf. De Buut nam deze zomer hun nieuwe schoolgebouw in gebruik. Het schoolbestuur is blij met de tijdige oplevering voor de start van het nieuwe schooljaar.

Nieuwbouw noodzakelijk

Basisschool de Buut in Nijmegen was gehuisvest op twee locaties. De schoolgebouwen waren verouderd en niet goed  aan te passen aan de moderne eisen. Het schoolbestuur koos voor nieuwbouw. Passend bij het dynamische onderwijslandschap wilde de Buut zich tevens ontwikkelen tot kindercentrum: basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang op dezelfde locatie.

BUKO Huisvesting Kindercentrum De Buut

Toekomstbestendige accommodatie door flexibele bouwmethode

BUKO Huisvesting realiseerde in korte tijd de nieuwbouw van De Buut in samenwerking met Conexus, HEVO, KION en Bulkens Architecten. Het gebouw is op basis van de  Engineer & Build methode ontwikkeld. Het in systeembouw uitgevoerde kindercentrum sluit goed aan op de ontwikkeling van het moderne onderwijs om flexibel les te kunnen geven. Kinderen kunnen in kleine groepjes werken en spelen, maar ook in grote groepen tegelijk.

De ventilatie is afgestemd op de eisen van Frisse Scholen klasse B en wordt per groepsruimte CO2-gestuurd. De gemiddelde GPR-score bedraagt 8,0.

Snelle bouwtijd: 7 maanden

De complete nieuwbouw startte in februari jl. en werd in augustus turnkey opgeleverd. De basisschool telt o.a. diverse klaslokalen, leerpleinen, een speellokaal met podium, mediatheek en een kindercollegezaal. De kinderopvang bestaat uit een drietal groepsruimten voor kinderen van 0-4 jaar, inclusief slaapruimte.

Bouwproces

BUKO pluspunten

 • time-red

  snelle bouwtijd

 • Sleutel_rood

  turnkey oplevering

 • scroll-red

  conform bouwbesluit en overige regelgeving

 • puzzle-red

  diverse klaslokalen, leerpleinen en een mediatheek

 • bed-red

  kinderopvang inclusief slaapruimte

 • marker-red

  alles op één locatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over toekomstbestendig bouwen? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

0251 – 26 27 28