Mobiel Stembureau

Mobiel stembureau

Door onze ervaring in het leveren van mobiele stembureaus weten wij ons aanbod precies aan te passen op uw vraag. Wilt u een tijdelijk stembureau? Wij leveren het, volgens de regels en volgens uw wensen. Wij bieden altijd eerst een basispakket die u vervolgens mag/kan uitbreiden met specifieke wensen. Zo voldoet ieder mobiel stembureau aan de regels van de Kiesraad en kunt u toch handige extra’s toevoegen.

Wij zijn zeer tevreden over de inzet van de stemlokalen de afgelopen keer. Alles ging precies volgens afspraak, helemaal goed!
— Peter de Wilde
gemeente Amersfoort

Deze gemeentes gingen u voor

toegankelijk Stemlokaal

Onze mobiele stembureau’s zijn ideaal voor publiekstrekkende locaties, zoals een winkelcentra of treinstations, Ook in woonwijken waar geen (geschikt) openbaar gebouw in de buurt is, kan een mobiele stembureau geplaatst worden. Met een mobiel stemlokaal biedt u de kiezer de mogelijkheid dichtbij huis/werk te stemmen, waardoor de ‘stemdrempel’ verlaagd wordt. Tevens kunnen wij de toegang tot de stembureaus rolstoelvriendelijk / kinderwagenvriendelijk maken, wat overigens een vereiste is voor een mobiel stembureau.

stembureau van buko

Naast uw dagelijkse werkzaamheden heeft u eens in de zoveel tijd een extra taak: verkiezingen organiseren. Zo stemt de bevolking eens in de vier jaar voor de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, de Provinciale Staten en de gemeenteraad en eens in de vijf jaar voor het Europese Parlement. Afin, niets nieuws voor u. Wat mogelijk wel nieuw is voor u, is het mobiele stembureau van BUKO. Met onze units creëren wij op slechts drie parkeerplekken een stembureau voor u. Ideaal voor treinreizigers, in Vinex-wijken of andere drukbezochte locaties zonder geschikt openbaar gebouw.

inclusief

 • meubilair (stoelen en tafels)
 • verwarming
 • ramen met rolluiken
 • aansluitsnoer 220 Volt
 • tegels voor balans
Optioneel

 • aggregaat
 • airco of extra verwarming
 • sanitair (ECO Toilet)
 • koelkast en koffiezetapparaat
 • oprijmiddelen t.b.v. rolstoeltoegankelijkheid
Exclusief

 • personeel (leden stembureau)
 • vergunning
 • stembenodigdheden (hokken, stembiljetten, potloden, kliko, etc.)

Wat zegt de wet

Wij voldoen eraan

De meeste stembureaus zijn gevestigd in openbare gebouwen van de overheid, denk hierbij aan scholen, buurthuizen, verzorgingshuizen en natuurlijk het gemeentehuis. Een stembureau dient voor iedereen toegankelijk te zijn, dus ook voor mindervalide stemmers. Verder is het niet toegestaan te venten, te verkopen of de orde te verstoren. Tot slot is het absoluut niet de bedoeling de kiezer te beïnvloeden. De handhaving en verantwoordelijkheid ligt bij de voorzitter van het stemlokaal. Het college van B en W kan ter aanvulling van de gewone stembureaus, extra stembureaus inzetten. Een extra (mobiel) stembureau wordt veelal ingezet op drukbezochte locaties of locaties waar geen tot weinig geschikte openbare ruimtes zijn.

Plaatsing stembureau
stembureau lange smalle ruimte
stembureau kleine ruimte

Plaatsing stembureau

De stembus moet binnen handbereik van de tafel staan, zodat de stembureaulieden toezicht kunnen houden dat het stembiljet in de stembus wordt deponeert.

Lange smalle ruimte

De stembureauleden dienen toezicht te hebben op het stemhokje, dit mag niet door kiezers belemmerd worden. Plaats de tafel langs de lange zijde zodat het overzichtelijk blijft. Eventueel kan de looproute getapet worden.

Kleine ruimte

In de kleine ruimte is het beter om twee stemhokjes te gebruiken in plaats van drie. Plaats de tafel aan de lange kant, net als de stembus.

Neem contact op met onze specialist

Waarom een mobiel stembureau bij BUKO inhuren?

eigen transport

Wij regelen het transport:
Binnen een dag geplaatst,
binnen een dag opgehaald.

Goed materiaal

Verzorgd en netjes onderhouden units en sanitair.

locatiebezoek

Geen Google Maps Street view impressies, maar een echt locatiebezoek.

complete aanpak

Wij denken met u mee van het begin tot het eind.

meerdere locaties

Meer gemak voor de kiezers, dus een lagere ‘stemdrempel’.

een aanspreekpunt

Persoonlijk contact en snel schakelen.