De Capelle in Amsterdam

Energieneutrale school

Onlangs heeft BUKO Huisvesting een innovatief en duurzaam gebouw geplaatst voor Basisschool De Capelle in Amsterdam. Een bijzonder project met een toekomstbestendig eindresultaat waarin het kind centraal staat.

Voor de realisering van het project heeft de opdrachtgever gekozen voor een Design, Build & Maintain-opdracht. BUKO Huisvesting heeft nauw samengewerkt met de architect voor de uiteindelijke realisering van een school van 2.340m². Het gebouw bevat onder andere een basisschool, kinderopvang en een buitenschoolse opvang.

Duurzaam en innovatief

De school is een energieneutrale school conform de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Het gebouw bevat onder andere zonnepanelen, WTW, laagtemperatuurverwarming en topkoeling. En dit alles in het systeembouw concept.

Beheer

Bij de keuze van de materialen en installatie is gekozen voor hoogwaardige, onderhoudsarme componenten met een lange levensduur. Bijvoorbeeld aluminium kozijnen en afwerking met minerale steenstrips. BUKO Huisvesting zal het gebouw voor 5 jaar gaan onderhouden.